OM OSS

INSATS

IronGrip AB har tagit fram en ny produktgeneration för infästning av linlås. De nya produkterna utnyttjar nya utvecklingsidéer med högteknologiska utvecklingsverktyg och tar tillvara 50 års erfarenhet från industriella lininfästningar. Det har gett produkter med överlägsen verkningsgrad som är anpassade till dagens utbud av stållinor.
 

Strategi och vision

  • Upprätthåll och vidareutveckla kärnvärderna: Säkerhet och Kvalitet
  • Fortsatt teknisk utveckling av existerande och nya produkter
  • Sikta på högsta nivå av kundservice
  • Expandera till samtliga marknader i Europa och utvalda marknader globalt

HISTORIA

Upphovet till produkterna kan dateras ända till 1940-talet då bygellås orsakade en del allvarliga broolyckor i Sverige. En Ingenjör Lundqvist inspirerades av några lösningar på problemet han sett i USA och utvecklade ett nytt slags linlås som han patenterade. Det är hans lösning som dagens IronGrip-produkter vilar på. Grundidén är till stora delar densamma – numer förbättrad och förfinad för att passa med moderna krav.

IRONGRIP IDAG

Sedan 2003 förvaltar nya ägare de 50-åriga traditionerna med säkerhet, pålitlighet och kvalitet som kännemärken. De nya ägarna har blåst nytt liv i produkterna och satsar intensivt på teknikutveckling och marknadsbearbetning. Målet är att ta det 50-åriga arvet med säkerhet, pålitlighet och kvalitet in i framtiden.

Nya EU-normer gör att enklare, konkurrerande infästningar inte längre kan användas för lyfttillämpningar. Exempelvis rekommenderas inte bygellås för lyft. Det gör IronGrips produktportfölj ännu mer intressant för lintillverkare och installatörer i hela Europa.

SENASTE NYTT